ÜNİVERSİTEMİZDE TOPLANAN AEEE ATIKLAR EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

AEEE olarak da tanımlanan atık elektrikli ve elektronik eşyaların büyük bir kısmını bilgisayarlar, televizyonlar, faks cihazları, yazıcılar, cep telefonları, bulaşık/çamaşır makinası gibi beyaz eşyalar oluşturur. Bu atıklar sökme, parçalama, kırma, geri kazanım ünitelerinden geçirilerek içerdikleri bakır, alüminyum gibi metaller ile plastik ve metal parçalar da geri kazanılır. Zararlı gazlar ile ağır metaller bertaraf edilir.

Trakya Üniversitesi olarak elektronik atıklarımızı lisanslı firmalara teslim ederek ekonomiye yeniden kazandırılmalarına destek veriyoruz. 6/7 Şubat 2024 tarihlerinde  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Havsa Meslek Yüksekokulu, Arda Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı,  Trakya Üniversitesi Hastanesi ve Rektörlük binalarından toplanan elektrikli ve elektronik atıklar yetkili firmaya teslim edilerek üretim sahalarında yeniden değerlendirilmek üzere geri dönüşüme kazandırılmış oldu. Böylelikle enerji tasarrufu sağlanarak, sera gazı emisyonu azaltılarak doğal kaynaklar korunmuş ve çevre kirliliği önlenmiş oldu.

Bu içerik 08.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 199 kez okundu.