TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ambalaj atıklarının büyük bir kısmını kapsayan kağıt, geri dönüşümü uygulanabilirlik açısından en kolay olan maddedir. Ofislerden de kaynaklanan kağıt malzemeler arıtma, ağartma ve renk silme işlemleriyle renkli kısımları ayrıldıktan sonra  üretim için hazır hale getirilir.

Atık kağıt geri dönüşümü sayesinde normal bir kağıt üretimi için gerekli olan su ihtiyacı %60 oranında, enerji ihtiyacı da %40 oranında azaltılmış olur. Ortalama 1 ton kağıt atık geri dönüşüme kazandırıldığında 17 yetişkin ağacın kesilmesi önlenir.

Kaynakların verimli kullanımı, israfın önlenmesi, çevrenin korunması ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla çalışmalarını yürüten Trakya Üniversitesi  birimlerinde geri dönüşüm faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda  Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İlahiyat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tutagem tarafından biriktirilen toplam 2.520 kg kağıt atık Eylül ayında yetkili firmaya teslim edilerek geri dönüşüme kazandırılmış oldu.


Resim



Resim

Bu içerik 15.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 175 kez okundu.