TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI’NDAN GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI’NDAN GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK  

Ambalaj atıklarının büyük bir kısmını kapsayan kağıt, geri dönüşümü uygulanabilirlik açısından en kolay olan maddedir.Ofislerden de kaynaklanan kağıt malzemeler arıtma,ağartma ve renk silme işlemleriyle renkli kısımları ayrıldıktan sonra  üretim için hazır hale getirilir.

Atık kağıt geri dönüşümü sayesinde normal bir kağıt üretimi için gerekli olan su ihtiyacı %60 oranında, enerji ihtiyacı da %40 oranında azaltılmış olur.

Kaynakların verimli kullanımı, israfın önlenmesi, çevrenin korunması ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla çalışmalarını yürüten Trakya Üniversitesi  birimlerinde geri dönüşüm faaliyetleri devam ediyor.Bu kapsamda  Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı  tarafından ayrı halde biriktirilen toplam 800 kg kağıt atık Eylül ayında yetkili firmaya teslim edilerek üretime tekrar kazandırılmış oldu.

Geri dönüşüme gösterdikleri özen ve  desteklerinden ötürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Çevre Mühendisi Tuba Doğru;  Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof Dr. Ahmet Hamdi Zafer’e teşekkür belgesi takdim etti.


Resim

Resim


Resim

Resim

Resim

Bu içerik 21.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 182 kez okundu.