HURDA ARAÇLAR YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR

HURDA ARAÇLAR YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR

Üniversitemiz  bünyesindeki hurdaya ayrılmış araçlar MKE Hurda İşletmesi’ne teslim edildi.

3 ayrı ilde bulunan hurda müdürlükleriyle  her yıl tonlarca ömrünü tamamlamış malzemeyi savunma sanayisine geri kazandıran MKE Hurda İşletmesi yurt genelinde hurda araçları da değerlendirmektedir.

Askeri kurumlar ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait ömrünü tamamlamış malzemeleri İzmir, Kocaeli ve Kırıkkale’de bulunan hurda müdürlüklerinde toplayan MKE Hurda İşletmesi savunma sanayi başta olmak üzere üretimde ham madde ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Aliağa Hurda Müdürlüğüne her gün ortalama 15 tır ömrünü tamamlamış malzeme sevk edilir,çoğu ulaşım araçlarından oluşan hurda atıklar tartım sonrası araçların içindeki sıvıların boşaltıldığı birime gönderilir.Yakıt, yağ ve sıvıları alınan hurda araçlar parçalandıktan sonra malzeme özelliklerine göre ayrıştırılır.

Ayrıştırılan hurdaların içinde bulunan demir, çelik, bakır,pirinç gibi malzemeler değerlendirilmek üzere fabrikaya gönderilir.Ham madde için gerekli olan hurdanın büyük oranda ithal edildiği ülkemizde hurda atıkların değerlendirilmesi stratejik açıdan önemlidir.

Savunma sanayisinin yanında demir çelik fabrikalarında da kullanılan hurdalar ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlar.
Resim


Resim


Resim

Bu içerik 16.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 228 kez okundu.