GREENMETRIC ÇEVRECİ ÜNİVERSİTELER SIRALAMASINDA YÜKSELİŞ

GREENMETRIC ÇEVRECİ ÜNİVERSİTELER SIRALAMASINDA YÜKSELİŞ

Dünya genelinde üniversiteleri sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına göre değerlendiren UI GreenMetric 2022 yılı sonuçları açıklandı. Dünyadan saygın üniversitelerin kampüslerinin değerlendirildiği, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekerek çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan GreenMetric’e bu yıl ikinci kez başvuran Trakya Üniversitesi, önemli bir başarıya imza attı. Geçen yıl dünyadan katılımcı 956 üniversite arasında 288. Sırada yer alan Üniversitemiz bu yıl 85 ülkeden bin 50 üniversite arasında 39 sıra yükselerek 249. sıraya yerleşti.

2010 yılından bu yana her yıl dünyanın seçkin üniversitelerini  altyapı, geri dönüşüm, enerji ve iklim değişikliği, su kaynakları, ulaşım ve eğitim olmak üzere 6 ana başlıkta değerlendiren UI GreenMetric World University Rankings, yükseköğretim kurumlarını her değerlendirme alanı için puanlayarak uluslararası arenada sıralıyor.

Trakya Üniversitesi, bu yıl 6 ana kriterden oluşan sıralamada Altyapı ve Mevcut Yerleşim kategorisinde 1225 puan, Enerji ve İklim Değişikliği kategorisinde 1085 puan, Atık Yönetimi kategorisinde 1500 puan, Su Koruma kategorisinde 550 puan, Ulaşım kategorisinde 1435 puan ve Eğitim ve Araştırma kategorisinde 1525 puan alarak toplamda 7320 puan ile sıralamada yerini aldı. Üniversitemiz geçen yıl  aldığı 6775 puanı bu yıl arttırarak toplamda 7320 puan aldı. Ayrıca Üniversitemiz Türkiye Üniversiteleri arasında sıralamaya giren 83 üniversite arasında 18. sırada yer aldı.

GREEN METRİC SIRALAMASI NEDİR?

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan GreenMetric Platformu, 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kurulmuştur.

GreenMetric Sıralaması, üniversitelerin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendirmekte ve dünya çapında karşılaştırmaktadır.

GreenMetric, üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Sıralamalar ile detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

https://greenmetric.ui.ac.id/rankings/overall-rankings-2022/

Resim


Bu içerik 01.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 124 kez okundu.