Elektronik Atıklarımızı Geri Dönüştürüyoruz

Elektronik atıkların bozunması sonucu içerdikleri kurşun,kadmiyum,cıva gibi zehirli metaller açığa çıkarak çevre kirliliğine neden olur.Doğaya karışan bu metaller besin zinciriyle insanların sağlığını tehdit eder.Değerlendirilmeden atılmaları kaynak kaybına neden olur.Trakya Üniversitesi olarak değerlendirilebilir elektronik atıklarımızı ekonomiye kazandırıyoruz.
Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı,Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Havsa Meslek Yüksekokulu'nda ayrı halde biriktirilen elektrikli ve elektronik cihalardan oluşan toplam 2.400 kg atık  Haziran ayı sonunda  lisanslı geri dönüşüm firmasına teslim edilerek ekonomiye kazandırıldı.

Resim

Bu içerik 02.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 149 kez okundu.