BÜYÜK TEMİZLİK


BÜYÜK TEMİZLİK

Trakya Üniversitesi, Lets Do it Turkey Edirne temsilciliği,Edirne Belediyesi ve çevre derneklerinin katılımıyla bu yıl da  18 Eylül dünya temizlik gününde Edirne ‘de 3 ayrı noktada farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik etkinliği düzenlendi.

21 Eylül 2019’da 180 ülkede 20 milyondan fazla insanın, ülkemizde ise 81 ilde 116 binden fazla gönüllünün katılımıyla gerçekleşen geniş katılımlı etkinlikte  Sadece ülkemizde 1 günde 790 ton katı atık doğadan ayrıştırılmıştı.

Edirne Nato Köprüsü Meriç nehri kenarında 18 Eylül 2021 tarihinde yapılan temizlik etkinliğinde gönüllüler tarafından cam,plastik,metal gibi atıklar toplanarak çöplerin doğaya bırakılmaması için vatandaşlara çağrı yapıldı.

Çöp olarak nitelendirilen malzemelerin geri dönüşümü mümkün olan malzemeler olduğuna değinen Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Prof. Dr. Belgin Elipek; “Biz bu malzemeleri geri dönüşüme tekrar kazandırırsak tekrar kullanılabilir hale getirmiş oluyoruz. Ama doğada bu şekilde bıraktığımızda bunlar çok uzun süre parçalanmadan kalabiliyorlar. Parçalandıkları zaman da suyun içinde bulunan teneke metal gibi yapılar suyun içinde bir takım fizyolojik olayların değişmesine neden olabiliyor. Bu yüzden bunların mutlaka geri dönüşüme alınması ve asla doğada bırakılmaması gerekiyor. Nasıl ki herhangi bir pikniğe gittiğinizde, doğaya gittiğinizde size ait özel eşyanızı orada bırakmıyorsanız yanınızda götürdüğünüz su şişesi, cam şişe, plastikler  gibi materyalleri de orada bırakamazsınız. Çünkü onlar size aittir artık. Onları alıp mutlaka doğada bırakmadan götürmeniz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.








Resim
Bu içerik 21.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 132 kez okundu.